Elérted a célod és szomorú vagy? Ezért…

Olvasási idő: 2 perc

Egy személyes vallomással kezdem. Sajnos sokszor átéltem azt az állapotot, ami a címben van. Kitűztem célokat, ahogy tanultam. Elértem a célt és nem tudtam neki örülni. Szinte a megszerzés pillanatában üresség vett körül és nem értetem, hogy miért van ez így. Mígnem tanultam egy fontos dolgot… Ezt a felismerést szeretném most Neked átadni. Kezdő üzletkötőként követtem a tanácsokat, amiket sikeres kollégák mondtak. Tűz ki célokat, dolgozz érte, szerezd meg – lerövidítve:). Megcsináltam, de nem nagyon éreztem az ígért boldogságot. Gondoltam biztos kicsi a célom. Tudod, kicsi foci kicsi pénz (ez itthon persze nem igaz, de ebbe, most ne menjünk bele).

Szóval, nagyobb, értékesebb célokat tűztem ki. Elértem, és …, csak nem jött az a fránya boldogság, ahogy vártam. Kérdeztem az idősebb kollégákat, hogy náluk ez működik? Azt mondták igen.

Na, akkor most kivel van a baj? Velem, vagy netán nem mondanak igazat nekem?

Elkezdtem keresni az igazságot és hol máshol, mint egy profi menedzsernél leltem meg a választ. Jótanács: vedd körül magad olyan emberekkel amilyenné szeretnél válni:).

Egy egyszerű kérdést tett fel nekem: Mi a célod? Ó, mondom ezt ismerem és azonnal soroltam a céljaimat. Mondta rendben. Majd feltett még egy egyszerű kérdést: Mi a szándékod? M I C S O D Á M?????? Na, itt elveszítettem a fonalat. Mondtam, ezt magyarázza el nekem.

Íme a magyarázat (nekem megváltoztatta az életemet, csak mondom):

Nézzük először mit is jelent a cél: a cél az, aminek van kezdete és van vége. Tehát, lehet a célom anyagi természetű pl. nagyobb ház, nyaralás, autó, stb., de lehet természetesen nem anyagi célom is, pl. kevesebb TV-ét nézni, elolvasni 3 könyvet, stb. Mikor elérjük a céljaikat, akkor általában azonnal kitűzünk másikat, hogy a lendület megmaradjon:).

Mi akkor a szándék?

A szándék az, ami állandóan jelen van, ami értelmet ad az életünknek. Amennyiben van szándékod az életedben, bármit csinálsz, mindent jobban fogsz élvezni! Amennyiben csak célod van, akkor egy dolgot keresel, ez pedig nem más, mint a saját értékességed. Ezt akarod folyton bebizonyítani. Amikor eléred a célod, azért vagy szomorú, mert hirtelen azt érzed, hogy már nem vagy értékes. A jó hírem az, hogy ez nem igaz. Te egy értékes ember vagy!

Akkor hogyan tudom meg, hogy mi a szándékom? Erre van egy jó kérdés: Mit szeretnél, hogy a fejfádon álljon?

Amennyiben pl. üzletkötő vagy akkor ezt szeretnéd:

“Sok értékesítési versenyt megnyert” “A legtöbb hibát Ő találta meg a leírásokban”

vagy inkább ezt:

“Sok embernek segített, hogy megkapják amire vágytak, így Ő is megkapta amire vágyott”

Érzed a különbséget? Találd meg életed szándékát. Hagyj fel azzal a szemlélettel, hogy csak azért hajts, hogy megkapd, amit Te akarsz. Inkább azon dogozz, hogy segíts másokat, hogy megkapják, amit Ők akarnak. Ha így gondolkozol, nem leszel szomorú és sokkal többet fogsz visszakapni, mint amire gondoltál. Legyen ez egy döntésed és állj ki mellette minden nap! Ez a sikeres alapja!